Hoboles

Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten – Gustav Mahler

De hobo is een geschikt instrument voor kinderen, jongeren en ouderen die van de zangerige, enigszins nasale klank ‘met een zilveren randje’ van de hobo houden, en die graag een blaasinstrument bespelen. Je kunt er je energie in kwijt en je bent altijd een graag geziene speler in ensembles en orkesten. De minimumleeftijd voor hoboles is 8 jaar. Voor beginners bestaat de mogelijkheid om gedurende ongeveer een jaar een hobo te huren. Daarna ga je een eigen instrument aanschaffen, dan is meestal ook duidelijk wat voor type speler je bent en welke hobo daarbij past. Uiteraard kan ik daarbij adviseren.

Mijn doel is het geleidelijk ontwikkelen van alle ambachtelijke aspecten van het hobospel, zodat vrij musiceren mogelijk wordt. Aandachtspunten zijn een goede houding, klank leren maken, het ontwikkelen van (adem)techniek en begrip van stijl. Zo word je niet alleen een goede hoboïst maar ook een goede muzikant. Voor volwassenen is les op de althobo of hobo d’amore ook mogelijk.

Waar: De lessen vinden plaats in het gebouw van Gigant: Markant in cultuur, in het centrum van Apeldoorn. We hebben daar een ruime kamer met piano tot onze beschikking.

Wanneer: De lestijden worden aan het begin van het cursusjaar in overleg afgestemd. Voor seizoen 2022/23 is de lesdag maandag.

Kosten: Het uurtarief voor individueel les is 42,50 euro. Bij een wekelijkse les van een half uur (38 lessen per jaar) betekent dit een maandelijks tarief van 67,50 euro, het lesgeld wordt zo verdeeld over 12 maanden per jaar. Volwassenen kunnen ook incidentele lesafspraken maken en maatwerk is altijd mogelijk.

Rietenles: Voor gevorderde leerlingen (minimaal 3 jaar les) bestaat de mogelijkheid om 8x per jaar deel te nemen aan een gezamenlijke rietenklas. Het lesgeld wordt dan 72,50 euro per maand. Individueel rietenadvies voor volwassenen is op afspraak mogelijk.

Proefles? Loop binnen om eens uit te proberen hoe hobospelen aanvoelt en vraag alles wat je wilt weten over de hobo en hoboles. Een proefles behoort ook tot de mogelijkheden en is gratis uiteraard.

Aarzel niet om voor meer gedetailleerde informatie, of voor andere mogelijkheden, contact op te nemen!